vrijdag 8 juni 2007

Status Queestverhalen

Net even een uurtje geinventariseerd hoever ik eigenlijk ben met het converteren van de 'doorgenummerde' queestverhalen. Vrijwel alles compleet, alleen alle plattegronden van cdr naar fatsoenlijke pdf converteren is nog even een klus. En Surgat is nooit helemaal afgemaakt, dus daar zou eigenlijk nog een beetje redactiewerk aan moeten gebeuren. Voor wie de nummering van de queestverhalen niet paraat heeft even een toelichting;

Er is een set van de belangrijkste queestverhalen. Ze queeste 'canon'. Dit is een doorlopende verhaallijn, waarin de spelers het land Lamutria op tal van manieren weten te beschermen tegen Gorlatten, Piraten en ander gespuis. De plaatjes van de queestes zijn doorgenummerd en met name de plaatjes van Grint en Tigris worden vaak hergebruikt voor andere queestes.

Ondertussen heb ik het eerste deel van deze doorgenummerde verhalen beschikbaar gesteld. Inhoudelijk zijn ze helemaal op orde, alleen een aardig kleurenvoorkantje ontbreekt. Dit zijn 'Tocht naar de Onderwereld', 'Grint', 'Tigris', 'Oosterterpe', 'Sardon' en 'Slotmar', allemaal verhalen van Joop Oele. Deel II bevat dan Perlon, Whandal, Kemola en De Hyksos Saga. En Surgat, tenzij dat op zichzelf deel III word. Ze worden zowel beschikbaar als download als als print. Alle overige verhalen komen denk ik alleen als download beschikbaar.

Geen opmerkingen: